9 november 2017

Jeroen

Op een muur in Amsterdam-West, aan de Bos en Lommerweg, hangt een gedicht van Willem Sandberg, verzetsstrijder en later directeur van het Stedelijk Museum.

 

willen we onszelf blijven
dan moeten we constant veranderen
de toekomst start vandaag
kom mee

 

Dit gedicht bevat voor mij de essentie van waarom ik politiek actief ben, en waarom ik mij wil inzetten voor Drechterland: de wereld om ons heen veranderd en wij moeten mee veranderen. Of we nu willen of niet.

We moeten mee veranderen om de klimaatcrisis het hoofd te bieden. We moeten mee veranderen om met alle nieuwe taken die de gemeente krijgt te kunnen zorgen voor mensen met wie het wat minder gaat. Om ruimte te kunnen bieden aan jongeren die hier graag willen blijven wonen, maar geen woning kunnen vinden. Om ervoor te zorgen dat ouderen ook in de toekomst waardig oud kunnen worden. Om Drechterland economisch sterker te maken. We moeten mee veranderen om al die redenen die ons als Progressief Drechterland maken tot wie wij zijn: de enige progressieve politieke beweging in Drechterland.

Er kan hier nog zoveel meer. Drechterland kan zich ontwikkelen tot een plek waar het nog prettiger is om te wonen, te werken en vooral te leven. Maar dan moet er wel wat veranderen.

Samen met u wil ik de komende jaren werken aan een betrokken, duurzaam en innovatief Drechterland. Het kan en moet nog zoveel beter in Drechterland. Durft u die reis naar de toekomst met ons aan?

 

Jeroen Broeders