Makkelijk lezen versie

In de media..

 

 

Progressief Drechterland maakt verkiezingsprogramma voor laaggeletterden

Op woensdag 21 maart 2018 zijn er Gemeenteraadsverkiezingen. Progressief Drechterland heeft hiervoor een verkiezingsprogramma geschreven bestaande uit 30 prachtig vormgegeven pagina’s.

Dat is mooi maar voor  13 tot 16% van de inwoners van Drechterland van geen enkele toegevoegde waarde. Zij kunnen en zullen dit programma nooit lezen omdat ze laaggeletterd zijn.

Laaggeletterd is een term voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Mensen die laaggeletterd zijn, zijn geen analfabeten. Ze kunnen wel lezen en schrijven, maar beheersen niet het eindniveau van de vmbo-begeleide leerweg

Daarom heeft Progressief Drechterland het verkiezingsprogramma herschreven. Het programma is gecomprimeerd tot twee A4 en voldoet in vorm, taal en lay-out aan de richtlijnen van de Stichting Lezen en Schrijven. Zo worden er alleen maar woorden gebruikt die op B1 niveau zijn (woorden die bijna iedereen begrijpt) is het lettertype vergroot, heeft het een eenvoudige vormgeving op een witte ondergrond.

Progressief Drechterland presenteert daarmee een verkiezingsprogramma dat door alle inwoners van Drechterland te lezen is.

Welling; “Progressief Drechterland wil een partij zijn voor alle inwoners van onze gemeente.

Iedereen heeft recht om te kunnen stemmen en zich goed te informeren over waar de verschillende partijen voor staan. Wij willen op deze wijze mensen die lezen erg moeilijk vinden helpen hun eigen keuze te maken op 21 maart”

Namens de fractie van Progressief Drechterland

Christel Welling

 

nummer 5 op de kieslijst

christelwelling@progressiefdrechterland.nl