8 november 2017

Sportverenigingen

Sport verbroedert en in beweging blijven is belangrijk. Sport is niet alleen goed voor de gezondheid, maar leert jongeren ook spelenderwijs belangrijke sociale vaardigheden.

Bij de sportclub ontmoet men elkaar: sportverenigingen staan immers voor iedereen open. Sportverenigingen bevorderen de integratie en vormen een bindende factor in de samenleving.

Voldoende en veilig sporten houdt jonge en oude mensen fitter en gezonder. We willen daarom de bestaande sportvoorzieningen in Drechterland blijven ondersteunen.

We willen echter ook een stap verder gaan. Wij zien dat het individueel sporten toeneemt maar ook het collectief sporten dat niet aan een vereniging gebonden is, zoals bijvoorbeeld het zogenaamde bootcampen.

In onze gemeente bevindt zich een groot aantal accommodaties en sportparken. Waarom combineren wij dit niet?

Waarom plaatst de gemeente in overleg met een sportvereniging niet outdoor fitness attributen die zowel door de individuele sporter, de bootcamper als de leden van de vereniging gebruikt kunnen worden.

Wat ons betreft zou dat een goede stap in de richting zijn van een blijvend actief Drechterland.

download het verkiezingsprogramma als pdf

Wilt u dit programma uitprinten en bent u daar niet toe in staat. Tot de verkiezingen van 21 maart doen wij dat graag voor u.
Stuur hiervoor een mail met uw gegevens
aan
marlies@progressiefdrechterland.nl