1 maart 2021

Welkomm

De toekomst start vandaag …

Standpunten

Partijprogramma 2018-2022

Goed wonen:

Drechterland: een gemeente van 81 vierkante kilometer met 19.000 inwoners, die zich kenmerkt door een verscheidenheid aan woonmilieus, van de stolpboerderijen van Schellinkhout tot de nieuwbouwwijken van Hoogkarspel.

Een prettige groene woonomgeving:

Mensen voelen zich prettiger in hun buurt of in hun dorp, wanneer ze zich bij hun woonomgeving betrokken voelen. Progressief Drechterland wil dat onze bewoners worden betrokken bij de (her)inrichting van hun buurt.

Gezond en waardevol leven:

Recreëren in West Friesland is fantastisch. Prachtige landelijke fietstochten mogelijk.Een gezond en waardevol leven bestaat uit meer dan goed wonen en een prettige woonomgeving. Het is van belang dat er een voldoende breed en gevarieerd aanbod van voorzieningen, activiteiten en recreatiemogelijkheden is.

Een duurzaam Drechterland:

Met energie, duurzaamheid en milieu wil Progressief Drechterland stevig aan de slag. Ook hier kan en moet het nog zo veel beter in Drechterland.

Lid worden en steun de partij

Inschrijven

Progressief Drechterland

 

Deze nieuwe lokale partij richt zich op alle inwoners van Drechterland die vinden dat er ook in de lokale politiek een progressief geluid hoorbaar moet zijn. Sinds 2014 maakt deze partij deel uit van de Gemeenteraad van Drechterland. Progressief Drechterland is ontstaan uit een lokaal samenwerkingsverband van PvdA, D66 en GroenLinks, maar richt zich nadrukkelijk op alle progressieve inwoners van Drechterland.

 

Ons team

Raadsleden en fractievertegenwoordigers

De wethouder

Jeroen Broeders

Wethouder

Financien, Openbare ruimte, vekeer en vervoer, Water en riolering, Burgerzaken en dienstverlening, ICT, Duurzaamheid, CAW HVC, Erfgoed en archeologie, Volksgezondheid, Projecten Centrumplannen, Project Hemmerbuurt.

Raadsleden

Sjon Wagenaar

Raadslid

Sjon is raadslid en onder andere het aanspreekpunt voor Progressief Drechterland voor de kernen Schellinkhout en Oosterblokker.

David van Gelderen

Raadslid

David is raadslid en onder andere het aanspreekpunt voor Progressief Drechterland voor de kern Venhuizen.

Erik Gerrits

Raadslid

Erik is raadslid en onder andere het aanspreekpunt voor Progressief Drechterland voor de kern Hoogkarspel.

 

Progressief Drechterland, sociaal, duurzaam, democratisch.

 

Heeft u vragen?

willen we onszelf blijven
dan moeten we constant veranderen
de toekomst start vandaag
kom mee

Willem Sandberg (1897–1984)

© 2017 PDL –  Privacy- en cookiebeleid