Meteen naar de inhoud

Honderden stemmen meer

Het was een spannende avond, de verkiezingsavond op 16 maart in Van Dis, het restaurant onder het gemeentehuis in Hoogkarspel.
Nadat de uitslagen van een aantal stembureaus bekend waren, leek Progressief Drechterland zelfs even de grootste partij te worden. Maar het mocht toch niet zo zijn: we eindigden als derde partij, maar de verschillen in stemmen waren minimaal. Het CDA heeft als grootste partij tachtig stemmen meer gehaald dan wij, de SPD als tweede partij zelfs maar twaalf. Voor ons betekent deze uitslag dat we de drie zetels die we de afgelopen vier jaar hadden, behouden. Dit met de wetenschap dat we het enorm goed hebben gedaan en honderden stemmen meer kregen dan bij de vorige gemeenteraadsverkiezing.
Helaas bleven we net als de vorige keer op drie zetels steken. De verdeling van de zogenaamde restzetels pakte voor ons beroerd uit. Zo haalde de SPD, met slechts de eerdergenoemde twaalf stemmen meer dan wij, wel een vierde zetel. Leuk voor hen, jammer voor ons.
Op het moment van schrijven, eind maart, doet een verkenner namens de SPD zijn werk. Ook wij vonden dat zij, als grootste winnaar van de verkiezingen, een poging mochten wagen om een college te gaan formeren. Of dat gaat lukken, is op dit moment nog onzeker.
De afgelopen vier jaar hebben we al behoorlijk veel uit ons verkiezingsprogramma weten te realiseren. We gaan in ieder geval ook de komende jaren weer onze uiterste best doen om verder te werken aan een groener en socialer Drechterland waar het prettig wonen is voor iedereen.
Heeft u op ons gestemd? Dank voor uw steun en vertrouwen in ons!!
Jeroen Broeders Lijsttrekker Progressief Drechterland