Meteen naar de inhoud

Pannaveld

Oktoberpublicatie

De afgelopen weken is er in Venhuizen veel ophef ontstaan over het mogelijk verwijderen van een pannaveld, dat al tientallen jaren op dezelfde plek ligt. De reden: overlast. Ik heb zelf op ’t Padland gezeten in een tijd dat er nog geen wijk omheen lag. De mogelijkheid van buiten sporten en spelen in een veilige omgeving naast een school is een groot goed in een tijd dat we steeds meer verdichting van het landschap zien.
In januari van dit jaar heeft de gemeenteraad, waaronder wij van Progressief Drechterland, het college opdracht gegeven om een mediatie-traject aan te gaan met alle betrokken partijen en de uitkomst te delen met de raad, waarbij wat ons betreft de uitgangspositie moest zijn dat het pannaveld moet blijven.

Maar nu lijkt het erop dat de gemeente vanuit een juridisch oogpunt helaas wordt teruggefloten. Jammer genoeg hebben wij deze conclusie uit een persbericht moeten halen en is er tot op heden nog niets met ons (de raad) besproken. Sterker nog, wij hebben begrepen dat er überhaupt nog niet met alle betrokken partijen was gesproken. Dit is tegen de afspraken in.

Middels schriftelijke vragen hebben wij om opheldering gevraagd. Helaas is er voor gekozen om deze maand geen raadsvergadering in te plannen, dus kunnen wij geen mondelinge vragen stellen.
Ik hoorde een reactie die ik jullie niet wil onthouden. “Ik ben recent aan de Zuiderdijk komen wonen, maar geluid van al dat water, kunnen ze daar niet iets aan doen?”
Mocht u ideeën hebben of hierover willen meepraten, dan kunt u mij bereiken via david@progressiefdrechterland.nl  raadslid