Meteen naar de inhoud

Politiek Actief

  • door
2 maart 2021

Op 1 april 2021 gaat in de gemeente Drechterland de cursus Politiek Actief van start. De cursus is bedoeld voor iedereen die overweegt om iets in de lokale politiek te gaan doen, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten en vindt ’s avonds plaats. Meedoen is gratis.

Burgemeester Pijl: ” n maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Politieke partijen gaan binnenkort aan de slag met het samenstellen van de kandidatenlijsten. Veel partijen kunnen nog enthousiaste leden gebruiken, maar inwoners weten vaak niet wat het raadswerk precies inhoudt. Of ze hebben het idee dat ze onvoldoende kennis hebben om politiek actief te kunnen worden.”

De cursus biedt een kijkje achter de schermen van de lokale politiek en is een laagdrempelige manier om kennis te maken met de gemeenteraad en het werk als raadslid.”

Wat doet de gemeente? Wie neemt welke besluiten? Wat doet een raadslid eigenlijk? Op deze vragen – en meer – krijgen deelnemers aan de cursus antwoord. Ook zijn er ontmoetingen met lokale politici en wonen de deelnemers een raadsvergadering bij.

Cursusdata en aanmelden
De cursus is gratis en wordt gegeven in samenwerking met ProDemos – Huis voor Democratie en Rechtsstaat. Deelnemers moeten 18 jaar of ouder zijn en woonachtig in Drechterland.

De bijeenkomsten vinden plaats op 1, 8, 15, 22 en 26 april van 20.00 – 22.00 uur. Afhankelijk van de geldende coronamaatregelen wordt de cursus online of fysiek (in het gemeentehuis) gegeven.

Meer informatie over het programma vind u hier. Aanmelden kan tot 28 maart door een e-mail te sturen naar: griffie@drechterland.nl