Meteen naar de inhoud

Progressief Drechterland: ook in 2024 positief en kritisch

  • door

 

Progressief Drechterland: ook in 2024 positief en kritisch

 

Het zal u niet ontgaan zijn: de huidige coalitie van CDA, Seniorenpartij en Gemeente Belangen is gevallen. De komende tijd wordt er daarom een nieuwe coalitie gevormd. Wat de uitkomst daar ook van is, wij als Progressief Drechterland zullen ons vastberaden inzetten voor een positief effect op het dagelijks leven van onze inwoners. We kiezen er daarbij voor om zoveel mogelijk samen te werken met andere partijen. Om samen te blijven zoeken naar waar we elkaar kunnen vinden. Zeker op het gebied van mens en samenleving lukte dit het afgelopen jaar heel regelmatig. Schijnbare verschillen zijn te overwinnen, zo bleek.

Belangen van inwoners

Maar tegelijkertijd zijn we ook kritisch. Zeker nu. We blijven erop letten dat het beleid wel voldoende rekening houdt met de behoeften van mensen in onze gemeente. Denk aan maatregelen om armoede te bestrijden en om onderwijskansen te vergroten; om kortom iedereen dezelfde kansen te bieden. Als groene partij pleiten we daarnaast uiteraard voor natuurbehoud, verbetering van de biodiversiteit en voor duurzame woningbouw die voor iedereen bereikbaar en beschikbaar is.

Met die constructieve houding en een eigen inbreng verwacht Progressief Drechterland de komende tijd nadrukkelijk bij te dragen aan een veerkrachtige gemeente: een samenleving gericht op een rechtvaardige, groene en sociale toekomst voor alle Drechterlanders.

Christel Welling – Raadslid

https://progressiefdrechterland.nl   communicatie@progressiefdrechterland.nl